Sabtu, 27 Januari 2018

Hello Twenty 18!

Assalamualaikum dan salam sejahtera semuanya!

Berhabuk sungguh laaaaaa. Bila ada instagram ni kan, jadi  bertambah malas nak menaip dekat sini. Tapi sayang nak tutup blog ni pun. Niat nak update tu ada, tapi niat je lah...buat nya tidak..huhuhu...

Jadinya kalau nak cerita pasal travel untuk tahun 2017 (tujuan utama blog ini diwujudkan pun mmg perihal travel kan) secara ringkasannya tahun ini negara ke-30 adalah Japan, woot woot! Tapi bukan lah the whole Japan pun. Gunung Fuji pun tak jenguk, apatahlagi bandar Tokyo.

Hanya sempat singgah dan jelajah  : Nagoya - Takayama - Fukui - Shirakawago - Kyoto - Himeji - Nara dan Osaka. Dan pengalaman pertama kali naik flight Vietnam Airlines.

Rangkuman perjalanan ke Jepun tempoh hari


Lepas Jepun, sesi jelajah negara jiran dengan misi utama pergi ladang matahari. Mana lagi kalau bukan ke Thailand. Trip ini lebih kurang macam #yearendnewyeartrip sebab sambut new year dekat sana.

Oklah, mood rajin sampai sini je dulu. Kalau datang lagi akan update pasal trip ke Jepun. Tiket apa nak beli, pass apa nak pakai dan tempat mana nak melawat bila time Autumn (Nov - Dis)  di Japan.




2 comments:

Hans berkata...

perghh seronok lah sampai dah di jepun
Vietnam Airline punya servis okay x?

Hidayah Rodhi berkata...

Hans,

Flight KUL - HCM - Nagoya: tak ada personal screen, tp leg space dia not bad.
Flight Kansai - HCM : ada personal screen

Makanan lepas dah beli tiket boleh email inform nak muslim meal. So kalau flight pergi ke Jepun dan balik daripada Jepun dpt awal boleh makan awal. Part ni paling best. haha..plus makanan dia not bad, and rasanya makanan dia lagi best daripada flight MAS KL-BKK yg naik hujung tahun lepas.

Ada ternampak flight VA tengah murah ke Jepun, apalagi sila beli #racun