Khamis, 19 November 2015

Into The Balkans : Lake Bled | Slovenia

Assalamualaikum and Zdravo!

Lake Bled terletak 55km daripada ibu negara Slovenia, Ljubljana. Merupakan sebuah tasik yang terdapat di Julian Alps Terdapat sebuah pulau yang dikenali sebagai Bled Island. Sebuah istana zaman medieval terletak di sebelah utara menjadikan lokasi istana tersebut seperti dalam cerita Disneyland.  Disini terdapat hotel yang dahulu menjadi tempat istirehat President Yugoslavia, President Tito untuk bercuti.









Jalan masuk untuk memanjat Little Osojnica Hill


Lake Bled from Little Osojnica Hill


Turun bawah untuk habiskan satu pusingan mengelilingi tasik

View Bled Island selepas turun bawah


Location: Lake Bled, 4260 Bled, Slovenia

4 comments:

Echa H. berkata...

cantiknyaaaaa. nak menangis tengok gambar ni sebab teringin nak pergi tengok view tempat macam ni. tak puas hati kalau tengok gambar je T__T

Hidayah Rodhi berkata...

Echa H,
Slovenia mmg hidden beauty. Landscape dia mmg cantik!

Hanis Amanina berkata...

nak tanye, awak day trip ke bermalam kat bled ni ea? :D :D

Hidayah Rodhi berkata...

Hanis,

Hostel kami di Kranj, naik bus ke Lake Bled. Hanya Day Trip saja drpd Kranj. Tapi lebih berbaloi kalau tido di sini. Bnyk aktiviti boleh buat.