Selasa, 25 November 2014

Hello Ceylon : New Zealand Farm, Nuwara Eliya

Day 4 | Wednesday | 22 Oct 2014

Day 4 : Ambawella New Zealand Farm, NE

Pagi ini, alhamdulillah cuaca cerah. Dapatlah kami menikmati keindahan ciptaan Allah ditanah tinggi Sri Lanka ini dengan penuh kegembiraan. Tempat tujuan kami ialah New Zealand Farm. Lokasi ladang ini agak jauh sedikit dengan bandar NE.  Dalam sejam juga perjalanan untuk sampai ke sini. Tapi best sebab udara nyaman dan pemandangan cantik. 

Bangunan Pejabat Pos, NE

Berhenti sebentar disini untuk ambil gambar

Sedikit keciwa kerana ladang ini ditutup untuk lawatan disebabkan terdapat virus yang menyerang lembu-lembu disini. Akan dibuka semula minggu hadapan. Ermm tak pe lah, kami enjoy pemandangan disekitar kawasan sahaja sambil menikmati susu segar yang dijual di bahagian hadapan pintu masuk ke ladang.


Aktiviti wajib. Ruwan malas nak layan dah. Lepak duduk dalam van je. Nasib la jadi driver kami yang jalan sikit suruh dia stop nak ambik gambar.
Location: Nuwara Eliya, Sri Lanka

8 comments:

Amanina berkata...

MashaAllah tak pernah tahu Sri Lanka secantik ni!

HiDayah berkata...

Itulah Amanina, mmg cantik sangat Sri Lanka ni.

Zilla berkata...

NZ di Sri Lanka hehehe..view ohsem..cantik sgt! berbaloi2 wpun tak dapat masuk ke ladang...

HiDayah berkata...

Zilla,
Ha ah, nasib baik lah pemandangan indah. Minum susu mengadap lembu nun jauh diatas.

Cubie berkata...

Hello. Foto #2 - cantiknya dengan langit dan air biru. Air tasik kah? Tenang air.

HiDayah berkata...

Hi Cubie,
Yup tasik. Sungguh tenang dan aman damai dekat sini.

BIBIE KARIM berkata...

Nak je aku masuk dalam gambar ko sekarang wei. Lawa giler. Pejabat pos pun klasik giler.

HiDayah berkata...

Bie,
Town ni mmg best, kecik tapi bnyk benda yg menarik